The Rooftop Prince (2012)
+7
Susumu
DarkGirl
rdmn
tvf
lukreciana
hlytzprytz
lazeto
11 posters
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- lazetoПазител на съкровщето
- Брой мнения : 1098
Дата на присъединяване : 12.11.2011
The Rooftop Prince (2012)
Сря 29 Фев - 20:05
Страна: Южна Корея
Година: 2012
Жанр: Исторически, фантастика, романс
Епизоди: 20x60 мин.
В главните роли: Пак Ю Чун, Хан Джи Мин, Чонг Юми, И Те Сонг, И Мин Хо, Чонг Сук Уон
Резюме: Във сериала се разказва за престолонаследника от ерата на Чосон, който е изгубил своята принцеса. 300 години напред в бъдещето принцът и неговия антураж се озовават в Сеул през 21-ви век, където той смята да намери изгубената си любов. Там той среща момиче, което прилича точно на неговата изгубена принцеса.
Година: 2012
Жанр: Исторически, фантастика, романс
Епизоди: 20x60 мин.
В главните роли: Пак Ю Чун, Хан Джи Мин, Чонг Юми, И Те Сонг, И Мин Хо, Чонг Сук Уон
Резюме: Във сериала се разказва за престолонаследника от ерата на Чосон, който е изгубил своята принцеса. 300 години напред в бъдещето принцът и неговия антураж се озовават в Сеул през 21-ви век, където той смята да намери изгубената си любов. Там той среща момиче, което прилича точно на неговата изгубена принцеса.
Трейлър:
СВАЛИ БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: STUPID DREAM
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: Masters-TB / Zelka.ORG / Zamunda
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С АНГЛИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: AvistaZ
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО: DRAMADAY
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С РУСКИ СУБТИТРИ: RuTracker
ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: OK / Telegram / PlayTube
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: Masters-TB / Zelka.ORG / Zamunda
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С АНГЛИЙСКИ И БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: AvistaZ
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО: DRAMADAY
ИЗТЕГЛИ ВИДЕО С РУСКИ СУБТИТРИ: RuTracker
ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ: OK / Telegram / PlayTube
ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ:
- hlytzprytzГосподар на съкровището
- Брой мнения : 721
Дата на присъединяване : 08.09.2011
Години : 54
Местожителство : София
Re: The Rooftop Prince (2012)
Сря 29 Фев - 20:34
Ей това го четох днес в един сайт за новинки. И много ме заинтригува. Ще го чакам с голямо нетърпение. И мисля, че няма да се излъжа в лекото потръпване в стомахчето, което изпитвам интуитивно преди започването на някой готин сериал.
Айде, по-бързо да става 21-ви :bounce:
Айде, по-бързо да става 21-ви :bounce:
- lukrecianaопитен преводач
- Брой мнения : 1381
Дата на присъединяване : 09.09.2011
Сря 29 Фев - 20:41
Аз този ви препоръчвам за превод.
Сря 29 Фев - 20:43
^^ Лу, четеш ми мислите, точно щях да го предлагам за дружен превод като приключим с започнатите проекти
Пет 2 Мар - 19:27
Абе, не че нещо, ама защо останах с впечатлението, че принцът и антуражът му няма да се прераждат, а ще се прехвърлят напред във времето(т.е. в 21 век)? И от трейлъра добивам същото усещане. Още по-интересно даже ми се струва като замисъл.
- lazetoПазител на съкровщето
- Брой мнения : 1098
Дата на присъединяване : 12.11.2011
Пет 2 Мар - 20:06
Да ти кажа мила на няколко места пише прераждане, на други пътуване човек да се чуди :lol: . И аз мисля, че е пътуване в бъдещето затова го променям....
- lukrecianaопитен преводач
- Брой мнения : 1381
Дата на присъединяване : 09.09.2011
Пет 2 Мар - 21:19
Прераждане и пътуване във времето.
Нед 11 Мар - 15:57
Някой има ли информация дали някоя друга суб група ще започне превода на сериала?
Ако не-аз с удоволствие ще се заема.
Ако не-аз с удоволствие ще се заема.
Нед 11 Мар - 19:30
Засега не съм чула някой да го е заплюл. Ама има време и нищо чудно някой да го вземе.
Затова, миличка, предлагам ти да си направиш една темичка или в "бъдещи" или в "да преведем дружно" и да потърсиш редактор. Ако е в дружните, ще трябва да се ровиш за субтитрите по които ще се превежда, да координираш прогреса на превода, да събираш преведеното в едно и изобщо, мисля че ти е ясна работата.
На мен, колкото и да ми се иска, няма да ми се удаде възможност да помогна с каквото и да било по този(според моето мнение) интересен сериал. Освен със съвети. Не че кой знае какви съвети мога да дам. Пък и не всеки обича да му се намесват в решенията.
Затова, миличка, предлагам ти да си направиш една темичка или в "бъдещи" или в "да преведем дружно" и да потърсиш редактор. Ако е в дружните, ще трябва да се ровиш за субтитрите по които ще се превежда, да координираш прогреса на превода, да събираш преведеното в едно и изобщо, мисля че ти е ясна работата.
На мен, колкото и да ми се иска, няма да ми се удаде възможност да помогна с каквото и да било по този(според моето мнение) интересен сериал. Освен със съвети. Не че кой знае какви съвети мога да дам. Пък и не всеки обича да му се намесват в решенията.
Сря 21 Мар - 19:26
Мили деца, изгледах първи епизод и бързам да споделя впечатленията си.
Жестоко начало. Ако остане така до края, този сериал ще се нареди на челно място място в класацията ми за най-любим корейски сериал.
Следва малък и не много точен преразказ на първи епизод, затова не го четете, ако желаете да го изгледате със субтитри. Предупреждавам, че го правя само въз основа на гледане, защото не разбирам корейски.
Страхотно начало на сериала. Развълнувана съм и очаквам с нетърпение втори епизод, утре.
Жестоко начало. Ако остане така до края, този сериал ще се нареди на челно място място в класацията ми за най-любим корейски сериал.
Следва малък и не много точен преразказ на първи епизод, затова не го четете, ако желаете да го изгледате със субтитри. Предупреждавам, че го правя само въз основа на гледане, защото не разбирам корейски.
- Spoiler:
- Всичко започва в миналото, с убийството на любимата на принца. Удавена в езерото на двореца.
Съответно следват спомени от момента, в който на бъдещия крал му избират булка. В едно семейство с две момичета, сестрички, е бъдещата невяста. Всичко сочи, че по-голямата ще стане съпруга на Негово Височество, но както се и очаква в корейски сериал, изборът пада върху по-малката.
Каката, естествено, започва да изпитва смесени чувства към своята донгсенг (по-малка сестра) и при инцидент с "ютията", изгаря лицето на бъдещата принцеса. Разбира се, след получения белег, вратата към спалнята на принца се затваря, а каката става височайша годеница.
Едновременно с действието от миналото, се развива и втора линия - в днешни дни. Мъж с малка дъщеричка, се среща с жена, която също има момиче. Естествено, ролите на двете момичета се изпълняват от същите малки актриси, изпълняващи образите на сестрите в миналото.
Голямата изпитва някаква необяснима за околните злоба към по-малката си доведена сестра, но ние сме наясно, че отношението й е такова, защото и двете са преродени в настоящето. Какви ли не номера се правиха на малката. И в крайна сметка детето реши да се скрие или избяга. За съжаление, избра много лошо място за това - един камион. Голямата я откри, но виждайки че е заспала не пожела да я събуди, въпреки че камионът запали и потегли.
Сцените от миналото се редуват с такива от настоящето по много интересен начин и бавно ни дават информация, за това кой кой е.
Главният герой от настоящето е наследник на богата фамилия. Но беше удавен от приятеля си, докато плаваха с яхта в океана. Това ме изненада, защото вече очаквах, че и той е прероден.
Междувременно, малката доведена сестра(от настоящето), живееше в Щатите и беше ужасно щастлива, че след толкова години в странство, най-после получи сладката вест, че са открили истинския й баща. За съжаление, когато се прибра в Корея, беше посрещната от лошата новина за смъртта му.
Отново в миналото, принца (или може би вече краля) събра своя антураж от трима невероятно сладки младежи. Всеки със способности в нещо. И тук не разбрах добре (всъщност, нищо не разбрах без субтитри и затова ще интерпретирам), се закле, че ще открие любимата си, ако трябва и в другия живот. А неговите подчинени, естествено, заявиха че ще бъдат с него. Отново уточнявам, че е възможно точно в тази част, принцът да е казал нещо друго, но това ще го разберем, когато излязат английските субтитри.
Както и да е, някой направи постановка на принца и той заедно с тримата си подчинени се озова в капан. Наизскочиха разни бандюги и подгониха нашите хора. Бягството щеше да е неуспешно, защото на пътя им се изпречи пропаст. Прескачайки тази пропаст обаче, се случи чудото и четиримата полетяха във въздуха на фона на лунното затъмнение, а след това се озоваха пред шокирания поглед на малката доведена сестра от настоящето.
Единственото, което не се разкри напълно е, коя всъщност е любимата на принца. Изобщо не показаха лицето на удавената жена и естествено, човек би си помислил, че това е каката. Но заради една сцена някъде из епизода, принцът разхождайки се с принцесата и в компанията на по-малката (забулена, заради белега на лицето) сестричка, зададе някакъв въпрос или може би направи разсъждения за нещо. Малката отговори на принца и той се впечатли от нейната интелигентност. Та точно това ме подтикна на мисълта, че може би все пак е решил да замени голямата с малката.
Но това, предполагам ще разберем още в началото на втори епизод. Ако пренеслия се в наши дни принц познае момичето, пред което се появи изневиделица, а именно по-малката сестра. Всъщност, дори да съм права за смяната на съпруга, сега се замислям, че може и да не я познае, защото не я е виждал без воала, покриващ лицето й в миналия живот. Значи няма да разберем веднага, коя е любовта на живота му.
Ако някой разбра за какво става въпрос от преразказа ми - здраве му кажи
Страхотно начало на сериала. Развълнувана съм и очаквам с нетърпение втори епизод, утре.
Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите