Да сготвим вкусно
+3
Marchela
vaniee
hlytzprytz
7 posters
Страница 3 от 3 •
1, 2, 3

- nevi_qqКехлибарена камбанка
- Брой мнения : 90
Дата на присъединяване : 02.05.2012
Re: Да сготвим вкусно
Пет 20 Мар - 15:56
Доста неща съм приготвяла преди да получа книгата, но днес най после и за първи път приготвих... така известния "Омърайс"
Предполагам, че доста от вас може би са пожелавали поне веднъж да го опитат за това ще ви дам рецептата тук:
Необходими продукти за (две порции)
сварен ориз - 2 чаши
шунка (или наденица) - 2 парчета
лук - 1/2 бр.
червена чушка - 1/2бр.
маринована ряпа - 1/2 бр.
тиквичка - 1/3 бр.
царевица - 1/2 кутия
яйца - 4 бр.
пармезан
зехтин
кетчуп
майонеза
магданоз
Подправки:
кетчуп - 2 с.л.
сос от стриди - 2-3 с.л.
сол
черен пипер
За омлета:
барбекю сос - 4с.л.
мед- 2с.л.
вода - 6с.л.
малко черен пипер
малко сол
Начин на приготвяне:
1. Запържете в загрят тиган с малко зехтин ситно нарязаните зеленчуци, шунка и царевица
2. Прибавете сварения ориз, кетчуп и сос от стриди в тигана и гответе на ниска температура. Поръсете със сол и черен пипер

3. Пържете добре разбитите яйца под формата на омлет до полуготовност. Сложете готовата оризова плънка по средата на омлета.

4. Започнете да завивате омлета около ориза докато се получи джобче. Покрийте готовото ястие с чиния и обърнете.

5. Сложете продуктите за соса в тенджера и гответе на слаб огън, като разбърквате често докато се сгъсти.
6. Готовия Омърайс сервирайте в чиния, като гарнирате със соса, майонезата, кетчупа, пармезана и магданоз по избор.
Това е което аз днес хапнах на обяд...страхотен вкус
Желая ви добър апетит!!!

Предполагам, че доста от вас може би са пожелавали поне веднъж да го опитат за това ще ви дам рецептата тук:
Необходими продукти за (две порции)
сварен ориз - 2 чаши
шунка (или наденица) - 2 парчета
лук - 1/2 бр.
червена чушка - 1/2бр.
маринована ряпа - 1/2 бр.
тиквичка - 1/3 бр.
царевица - 1/2 кутия
яйца - 4 бр.
пармезан
зехтин
кетчуп
майонеза
магданоз
Подправки:
кетчуп - 2 с.л.
сос от стриди - 2-3 с.л.
сол
черен пипер
За омлета:
барбекю сос - 4с.л.
мед- 2с.л.
вода - 6с.л.
малко черен пипер
малко сол
Начин на приготвяне:
1. Запържете в загрят тиган с малко зехтин ситно нарязаните зеленчуци, шунка и царевица
2. Прибавете сварения ориз, кетчуп и сос от стриди в тигана и гответе на ниска температура. Поръсете със сол и черен пипер

3. Пържете добре разбитите яйца под формата на омлет до полуготовност. Сложете готовата оризова плънка по средата на омлета.

4. Започнете да завивате омлета около ориза докато се получи джобче. Покрийте готовото ястие с чиния и обърнете.

5. Сложете продуктите за соса в тенджера и гответе на слаб огън, като разбърквате често докато се сгъсти.
6. Готовия Омърайс сервирайте в чиния, като гарнирате със соса, майонезата, кетчупа, пармезана и магданоз по избор.
Това е което аз днес хапнах на обяд...страхотен вкус

Желая ви добър апетит!!!
- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 36
Местожителство : Пловдив
Re: Да сготвим вкусно
Пет 20 Мар - 17:05
Коя е книгата? Снимката не се вижда

_________________


- nevi_qqКехлибарена камбанка
- Брой мнения : 90
Дата на присъединяване : 02.05.2012
Re: Да сготвим вкусно
Съб 21 Мар - 16:49
Не знам защо не успявам със снимките във форума....

Re: Да сготвим вкусно
Сря 22 Апр - 12:16
Китайски пълнени топчици с боб
[url=
Необходими продукти:
• шарен фасул
• зеленчуково олио за пържене
• глутеново оризово брашно
• гореща вода
• бамбукови листа
За пълнежа:
• суха подправка Пет подправки, на вкус
• зелен лук, на вкус
• сол, на вкус
• захар, на вкус
• пипер, на вкус
• нарязани сушени скариди, на вкус
• нарязани фъстъци, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете боба в студена вода за цяла нощ. (Количеството му зависи от това колко топчици искате да приготвите). На другия ден обелете зрънцата от кожицата, като ги разтъркате с пръсти.
2. Покрийте боба с нова вода и оставете да къкри до омекване.
3. Когато омекне много добре, го намачкайте на пюре.
4. Изпържете като разбърквате бобеното пюре за около 10 мин. и добавете останалите необходими продукти за плънката, като не спирате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още мазнина.
5. Сложете брашното в купа и постепенно добавяйте гореща, но не вряща, вода, като не спирате да разбърквате. Омесете до меко тесто.
6. Набрашнете ръце и откъснете малко парче с големина на орех от тестото. Омесете на топка и оваляйте в брашно. Направете дупчица с пръст и я напълнете с щипка брашно. Пъхнете палеца си и с двете ръце оформете тестото около него като чашка. Напълнете с пълнежа и отново направете гладка топка.
7. Накиснете бамбуковите листа във вода и ги нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да поставите по 1 топка отгоре. Тестото става много лепкаво, затова трябва да се подложат листата в стимера.
8. Задушавайте на пара за около 10 мин.
9. Извадете от стимера и намажете с малко олио всяка топчица.
10. Поднесете топли.
[url=

Необходими продукти:
• шарен фасул
• зеленчуково олио за пържене
• глутеново оризово брашно
• гореща вода
• бамбукови листа
За пълнежа:
• суха подправка Пет подправки, на вкус
• зелен лук, на вкус
• сол, на вкус
• захар, на вкус
• пипер, на вкус
• нарязани сушени скариди, на вкус
• нарязани фъстъци, на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете боба в студена вода за цяла нощ. (Количеството му зависи от това колко топчици искате да приготвите). На другия ден обелете зрънцата от кожицата, като ги разтъркате с пръсти.
2. Покрийте боба с нова вода и оставете да къкри до омекване.
3. Когато омекне много добре, го намачкайте на пюре.
4. Изпържете като разбърквате бобеното пюре за около 10 мин. и добавете останалите необходими продукти за плънката, като не спирате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още мазнина.
5. Сложете брашното в купа и постепенно добавяйте гореща, но не вряща, вода, като не спирате да разбърквате. Омесете до меко тесто.
6. Набрашнете ръце и откъснете малко парче с големина на орех от тестото. Омесете на топка и оваляйте в брашно. Направете дупчица с пръст и я напълнете с щипка брашно. Пъхнете палеца си и с двете ръце оформете тестото около него като чашка. Напълнете с пълнежа и отново направете гладка топка.
7. Накиснете бамбуковите листа във вода и ги нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да поставите по 1 топка отгоре. Тестото става много лепкаво, затова трябва да се подложат листата в стимера.
8. Задушавайте на пара за около 10 мин.
9. Извадете от стимера и намажете с малко олио всяка топчица.
10. Поднесете топли.
Re: Да сготвим вкусно
Сря 22 Апр - 12:24
Сладък оризов кейк
[url=
Необходими продукти:
500 г сладко оризово брашно
3 яйца
½ ч.ч. разтопено неосолено масло
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. сладка бобена паста
малко сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти (освен бобената паста и сусама) с голяма купа и смесете хубаво.
2. Намажете тавичка за печене с масло и сложете течното тесто в нея.
3. Разпределете бобената паста равномерно в тавичката - тя ще потъне на дъното.
4. Поръсете сусамовите семена.
5. Печете на 180°С за 40 мин.
[url=

Необходими продукти:
500 г сладко оризово брашно
3 яйца
½ ч.ч. разтопено неосолено масло
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. сладка бобена паста
малко сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички необходими продукти (освен бобената паста и сусама) с голяма купа и смесете хубаво.
2. Намажете тавичка за печене с масло и сложете течното тесто в нея.
3. Разпределете бобената паста равномерно в тавичката - тя ще потъне на дъното.
4. Поръсете сусамовите семена.
5. Печете на 180°С за 40 мин.
- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 36
Местожителство : Пловдив
Re: Да сготвим вкусно
Вто 24 Май - 11:27
4 Angles(Ep.113) _ Full Episode
_________________


- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 36
Местожителство : Пловдив
Re: Да сготвим вкусно
Чет 26 Май - 12:14
Пикантно пържено пиле с чесън / Spicy garlic fried chicken (Kkanpunggi: 깐풍기)



_________________


- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 36
Местожителство : Пловдив
Re: Да сготвим вкусно
Нед 11 Сеп - 19:32
Попаднах на интересни клипчета с рецепти, за съжаление нямат субтитри но мисля че става ясно какви продукти се използват.
https://www.youtube.com/watch?v=LmXjY5rQbj0&list=PLxpQhJmkUSyCLCaPGbwMsNoJRbIWBY5wJ&index=1
Тези имат английски субтитри.
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 01. Neobiani
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 02. Makjeok
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 03. Gungjung galbijjim
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 06. Japchae
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 08. Songpyun (Moon Shape Rice Cake)

https://www.youtube.com/watch?v=LmXjY5rQbj0&list=PLxpQhJmkUSyCLCaPGbwMsNoJRbIWBY5wJ&index=1
Тези имат английски субтитри.

Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 01. Neobiani
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 02. Makjeok
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 03. Gungjung galbijjim
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 06. Japchae
Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 08. Songpyun (Moon Shape Rice Cake)
_________________


- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 36
Местожителство : Пловдив
Re: Да сготвим вкусно
Съб 29 Окт - 23:51
Бокумбап / Fried rice Bokkeumbap 볶음밥

За основа на това ястие корейците използват кимчи, към което обаче добавят ориз и месо, за да се получи от основно ястие от туршията. Загрява се зехтин и се разпространява равномерно по цялото дъно на съда, в който ще готвите. Прибавя се чесън и на силен огън се разбърква около 10 секунди, след което се прибавя бекон. Продължава да е бърка, докато се препече леко. След това се прибавя кимчито и се запържва за около две-три минути. Добавяте ориз, соев сос и вода и се разбърква, докато оризът поеме течностите. След това се слага и лъжица сусамово олио, като отново се разбърква отново. Яйцата се изпържват на очи отделно и се слагат като гарнитура към всяка порция. Поръсва се с бял или черен сусам.



+with+Fried+Egg+500.jpg)



За основа на това ястие корейците използват кимчи, към което обаче добавят ориз и месо, за да се получи от основно ястие от туршията. Загрява се зехтин и се разпространява равномерно по цялото дъно на съда, в който ще готвите. Прибавя се чесън и на силен огън се разбърква около 10 секунди, след което се прибавя бекон. Продължава да е бърка, докато се препече леко. След това се прибавя кимчито и се запържва за около две-три минути. Добавяте ориз, соев сос и вода и се разбърква, докато оризът поеме течностите. След това се слага и лъжица сусамово олио, като отново се разбърква отново. Яйцата се изпържват на очи отделно и се слагат като гарнитура към всяка порция. Поръсва се с бял или черен сусам.


+with+Fried+Egg+500.jpg)


_________________


Страница 3 от 3 •
1, 2, 3

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|