SD TEAM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Да сготвим вкусно - Page 2 Manhol10Да сготвим вкусно - Page 2 I30g9910Да сготвим вкусно - Page 2 Partno10Да сготвим вкусно - Page 2 What-s10
КПОП РАДИО
Latest topics
Love Again (2019)Yesterday at 7:49 pmchorni
Kahogo no Kahoko (2017)Нед Сеп 20, 2020 5:58 pmКами
My Prettiest Moments (2020)Нед Сеп 20, 2020 12:49 pmdanko11
Bad Boys J-The Movie (2013)Нед Сеп 20, 2020 12:37 pmdanko11
Dating In The Kitchen (2020)Нед Сеп 20, 2020 12:28 pmКами
Miss & Mrs. Cops (2019)Съб Сеп 19, 2020 8:38 pmdanko11
Alive (2020)Съб Сеп 19, 2020 8:20 pmdanko11
Alice (2020)Съб Сеп 19, 2020 8:42 amКами
Намерете ни в:








Go down
nevi_qq
Кехлибарена камбанка
Кехлибарена камбанка
Брой мнения : 90
Дата на присъединяване : 02.05.2012

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Пет Мар 20, 2015 1:56 pm
Message reputation : 100% (1 vote)
Доста неща съм приготвяла преди да получа книгата, но днес най после и за първи път приготвих... така известния "Омърайс" 183
Предполагам, че доста от вас може би са пожелавали поне веднъж да го опитат за това ще ви дам рецептата тук:

Необходими продукти за (две порции)
сварен ориз - 2 чаши
шунка (или наденица) - 2 парчета
лук - 1/2 бр.
червена чушка - 1/2бр.
маринована ряпа - 1/2 бр.
тиквичка - 1/3 бр.
царевица - 1/2 кутия
яйца - 4 бр.
пармезан
зехтин
кетчуп
майонеза
магданоз

Подправки:
кетчуп - 2 с.л.
сос от стриди - 2-3 с.л.
сол
черен пипер

За омлета:
барбекю сос - 4с.л.
мед- 2с.л.
вода - 6с.л.
малко черен пипер
малко сол

Начин на приготвяне:
1. Запържете в загрят тиган с малко зехтин ситно нарязаните зеленчуци, шунка и царевица

2. Прибавете сварения ориз, кетчуп и сос от стриди в тигана и гответе на ниска температура. Поръсете със сол и черен пипер
Да сготвим вкусно - Page 2 K9i4uc
3. Пържете добре разбитите яйца под формата на омлет до полуготовност. Сложете готовата оризова плънка по средата на омлета.
Да сготвим вкусно - Page 2 28722yh
4. Започнете да завивате омлета около ориза докато се получи джобче. Покрийте готовото ястие с чиния и обърнете.
Да сготвим вкусно - Page 2 2iqd6ol
5. Сложете продуктите за соса в тенджера и гответе на слаб огън, като разбърквате често докато се сгъсти.

6. Готовия Омърайс сервирайте в чиния, като гарнирате със соса, майонезата, кетчупа, пармезана и магданоз по избор.


Това е което аз днес хапнах на обяд...страхотен вкус  happy
Желая ви добър апетит!!!


Последната промяна е направена от eislivi на Съб Мар 21, 2015 5:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
bolnimozaci
bolnimozaci
Аквамаринов дух
Аквамаринов дух
Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 34
Местожителство : Пловдив

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Пет Мар 20, 2015 3:05 pm
Коя е книгата? Снимката не се вижда qd

_________________
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro3_250 Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro8_250
nevi_qq
nevi_qq
Кехлибарена камбанка
Кехлибарена камбанка
Брой мнения : 90
Дата на присъединяване : 02.05.2012

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Съб Мар 21, 2015 2:49 pm
Не знам защо не успявам със снимките във форума.... blue
miromira_88
miromira_88
Кехлибарена камбанка
Кехлибарена камбанка
Брой мнения : 120
Дата на присъединяване : 13.03.2013
Години : 32
Местожителство : Бургас
https://www.facebook.com/miroslava.dimkiricheva

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Сря Апр 22, 2015 9:16 am
Китайски пълнени топчици с боб

[url=Да сготвим вкусно - Page 2 2s116bp

Необходими продукти:

• шарен фасул
• зеленчуково олио за пържене
• глутеново оризово брашно
• гореща вода
• бамбукови листа

За пълнежа:

• суха подправка Пет подправки, на вкус
• зелен лук, на вкус
• сол, на вкус
• захар, на вкус
• пипер, на вкус
• нарязани сушени скариди, на вкус
• нарязани фъстъци, на вкус

Начин на приготвяне:


1. Накиснете боба в студена вода за цяла нощ. (Количеството му зависи от това колко топчици искате да приготвите). На другия ден обелете зрънцата от кожицата, като ги разтъркате с пръсти.
2. Покрийте боба с нова вода и оставете да къкри до омекване.
3. Когато омекне много добре, го намачкайте на пюре.
4. Изпържете като разбърквате бобеното пюре за около 10 мин. и добавете останалите необходими продукти за плънката, като не спирате да разбърквате. Ако е необходимо, добавете още мазнина.
5. Сложете брашното в купа и постепенно добавяйте гореща, но не вряща, вода, като не спирате да разбърквате. Омесете до меко тесто.
6. Набрашнете ръце и откъснете малко парче с големина на орех от тестото. Омесете на топка и оваляйте в брашно. Направете дупчица с пръст и я напълнете с щипка брашно. Пъхнете палеца си и с двете ръце оформете тестото около него като чашка. Напълнете с пълнежа и отново направете гладка топка.
7. Накиснете бамбуковите листа във вода и ги нарежете на квадрати, достатъчно големи, за да поставите по 1 топка отгоре. Тестото става много лепкаво, затова трябва да се подложат листата в стимера.
8. Задушавайте на пара за около 10 мин.
9. Извадете от стимера и намажете с малко олио всяка топчица.
10. Поднесете топли.
miromira_88
miromira_88
Кехлибарена камбанка
Кехлибарена камбанка
Брой мнения : 120
Дата на присъединяване : 13.03.2013
Години : 32
Местожителство : Бургас
https://www.facebook.com/miroslava.dimkiricheva

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Сря Апр 22, 2015 9:24 am
Сладък оризов кейк

[url=Да сготвим вкусно - Page 2 20jpb3c

Необходими продукти:

   500 г сладко оризово брашно
   3 яйца
   ½ ч.ч. разтопено неосолено масло
   1 ч.ч. захар
   2 ч.ч. мляко
   1 ч.л. бакпулвер
   1 ч.л. екстракт от ванилия
   1 ч.л. сладка бобена паста
   малко сусамови семена

Начин на приготвяне:

1. Сложете всички необходими продукти (освен бобената паста и сусама) с голяма купа и смесете хубаво.

2. Намажете тавичка за печене с масло и сложете течното тесто в нея.

3. Разпределете бобената паста равномерно в тавичката - тя ще потъне на дъното.

4. Поръсете сусамовите семена.

5. Печете на 180°С за 40 мин.
bolnimozaci
bolnimozaci
Аквамаринов дух
Аквамаринов дух
Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 34
Местожителство : Пловдив

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Вто Май 24, 2016 8:27 am
4 Angles(Ep.113) _ Full Episode


_________________
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro3_250 Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro8_250
bolnimozaci
bolnimozaci
Аквамаринов дух
Аквамаринов дух
Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 34
Местожителство : Пловдив

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Чет Май 26, 2016 9:14 am
Message reputation : 100% (1 vote)
Пикантно пържено пиле с чесън / Spicy garlic fried chicken (Kkanpunggi: 깐풍기)




Да сготвим вкусно - Page 2 Kkanpunggi-coating
Да сготвим вкусно - Page 2 Kkanpunggi-1
Да сготвим вкусно - Page 2 Thumb_kkanpunggi_van_maangchi__cn_thumb_item_large

_________________
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro3_250 Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro8_250
bolnimozaci
bolnimozaci
Аквамаринов дух
Аквамаринов дух
Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 34
Местожителство : Пловдив

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Нед Сеп 11, 2016 4:32 pm
Попаднах на интересни клипчета с рецепти, за съжаление нямат субтитри но мисля че става ясно какви продукти се използват. 183  

https://www.youtube.com/watch?v=LmXjY5rQbj0&list=PLxpQhJmkUSyCLCaPGbwMsNoJRbIWBY5wJ&index=1

Тези имат английски субтитри. 183

Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 01. Neobiani



Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 02. Makjeok



Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 03. Gungjung galbijjim



Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 06. Japchae



Korean Life & Heritage - Traditional Food Recipe - 08. Songpyun (Moon Shape Rice Cake)


_________________
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro3_250 Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro8_250
bolnimozaci
bolnimozaci
Аквамаринов дух
Аквамаринов дух
Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 34
Местожителство : Пловдив

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

on Съб Окт 29, 2016 8:51 pm
Бокумбап / Fried rice Bokkeumbap 볶음밥

Да сготвим вкусно - Page 2 Kimchi%2BBokkeumbap%2BFried%2BRice

За основа на това ястие корейците използват кимчи, към което обаче добавят ориз и месо, за да се получи от основно ястие от туршията. Загрява се зехтин и се разпространява равномерно по цялото дъно на съда, в който ще готвите. Прибавя се чесън и на силен огън се разбърква около 10 секунди, след което се прибавя бекон. Продължава да е бърка, докато се препече леко. След това се прибавя кимчито и се запържва за около две-три минути. Добавяте ориз, соев сос и вода и се разбърква, докато оризът поеме течностите. След това се слага и лъжица сусамово олио, като отново се разбърква отново. Яйцата се изпържват на очи отделно и се слагат като гарнитура към всяка порция. Поръсва се с бял или черен сусам.







Да сготвим вкусно - Page 2 Watch?v=yyIOce1XvpY





Да сготвим вкусно - Page 2 Maxresdefault
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_kvuf5uaWlg1qa8yodo1_1280
Да сготвим вкусно - Page 2 Kimchi+Bokkeumbap+(Kimchi+Fried+Rice)+with+Fried+Egg+500
Да сготвим вкусно - Page 2 6a00e008d618bb88340148c707abaa970c-800wi
Да сготвим вкусно - Page 2 Kimchibokkeumbap1

_________________
Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro3_250 Да сготвим вкусно - Page 2 Tumblr_n3cyzef58I1r9zq5ro8_250
Sponsored content

Да сготвим вкусно - Page 2 Empty Re: Да сготвим вкусно

Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите