Кухнята на "The stupid dreams"
+2
didkapan
danko11
6 posters
Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Съб 20 Сеп - 0:34
Китайски сладки
Необходими продукти:
5 яйца
150 г захар
1/8 ч. л. сол
170 г брашно
3 с. л. газирана вода
олио за намазване
Ето и линк към клипчето за приготвяне на китайски сладки: тук
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 21 Сеп - 22:03
Японски палачинки
Необходими продукти:
За палачинките:
4 яйца
120 г захар
2 с. л. мед
130 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
олио за намазване и пържене
За крема:
330 мл прясно мляко
1 ванилия
3 ч. л. какао
75 г захар
4 жълтъка
25 г брашно
Ето и линк към клипчето за приготвяне на японски палачинки: тук
Необходими продукти:
За палачинките:
4 яйца
120 г захар
2 с. л. мед
130 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
олио за намазване и пържене
За крема:
330 мл прясно мляко
1 ванилия
3 ч. л. какао
75 г захар
4 жълтъка
25 г брашно
Ето и линк към клипчето за приготвяне на японски палачинки: тук
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 15 Мар - 17:58
Картофени бомбички
Една много бърза и лесна за изпълнение рецепта от сицилианската кухня. Съставките са лесно достъпни и евтини. Картофките са идеално предястие за всяка вечеря, коктейл или шведска маса.
Продукти:
200 грама картофи вече сварени и пюрирани
100 грама брашно (брашното ще зависи от вида на картофите, може и да се добави)
2 чаени лъжички бакпулвер или сода за хляб
сол
2 супени лъжици пармезан/кашкавал
3 филии шунка
олио за готвене (царевично)
3-4 филии шунка
За плънката може да използвате и каквото ви харесва.
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги направете на пюре. Поставете пюрето в подходяща купа и добавете солта, пармезана, бакпулвера и брашното. Омесете всичко това докато получите меко, но еластично тесто. Ако тестото се получи прекалено меко, добавете повече брашно.
На набрашнена повърхност разточете тестото и с кръгла формичка изрежете 12 броя топки. Върху половината от топките сложете малко парче шунка и малко пармезан/кашкавал. С другата половина се покрива и се прави запечатване на ръбовете.Както е показано на снимката.
В сгорещено масло, пържете по 3-4 минути от двете страни, след което ги оставяте на хартиени кърпи, за да се изцеди мазнината.
Ако искате да се избегне пърженето, можете да ги подпечете във фурната, предварително загряна до 200 градуса за около 12-15 минути.
Утре ще кажа дали са вкусни...
Една много бърза и лесна за изпълнение рецепта от сицилианската кухня. Съставките са лесно достъпни и евтини. Картофките са идеално предястие за всяка вечеря, коктейл или шведска маса.
Продукти:
200 грама картофи вече сварени и пюрирани
100 грама брашно (брашното ще зависи от вида на картофите, може и да се добави)
2 чаени лъжички бакпулвер или сода за хляб
сол
2 супени лъжици пармезан/кашкавал
3 филии шунка
олио за готвене (царевично)
3-4 филии шунка
За плънката може да използвате и каквото ви харесва.
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги направете на пюре. Поставете пюрето в подходяща купа и добавете солта, пармезана, бакпулвера и брашното. Омесете всичко това докато получите меко, но еластично тесто. Ако тестото се получи прекалено меко, добавете повече брашно.
На набрашнена повърхност разточете тестото и с кръгла формичка изрежете 12 броя топки. Върху половината от топките сложете малко парче шунка и малко пармезан/кашкавал. С другата половина се покрива и се прави запечатване на ръбовете.Както е показано на снимката.
В сгорещено масло, пържете по 3-4 минути от двете страни, след което ги оставяте на хартиени кърпи, за да се изцеди мазнината.
Ако искате да се избегне пърженето, можете да ги подпечете във фурната, предварително загряна до 200 градуса за около 12-15 минути.
Утре ще кажа дали са вкусни...
- bolnimozaciАквамаринов дух
- Брой мнения : 558
Дата на присъединяване : 15.03.2013
Години : 38
Местожителство : Пловдив
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 15 Мар - 18:56
Изглежда вкусно , и аз мисля да изпробвам рецептата
_________________
Нудли с тиквички и свинско
Пет 29 Май - 12:31
Нудли с тиквички и свинско
Необходими продукти:
1 тиквичка
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
1 червена чушка
1 морков
1/2 връзка пресен кориандър
150 г нудли с яйца
200 г мляно месо от свинска плешка
2 с. л. соев сос
1/2 с. л. сос от стриди
1 с. л. оцет
1 щипка захар
2 с. л. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рецептата е опитана и е много вкусно.
Необходими продукти:
1 тиквичка
1/2 глава лук
3 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
1 червена чушка
1 морков
1/2 връзка пресен кориандър
150 г нудли с яйца
200 г мляно месо от свинска плешка
2 с. л. соев сос
1/2 с. л. сос от стриди
1 с. л. оцет
1 щипка захар
2 с. л. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Рецептата е опитана и е много вкусно.
_________________
Щастието се състои в
доброто здраве и в късата памет.
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 27 Сеп - 23:54
Корейски питки с червен боб
Продукти:
за тестото:
1 и 3/4 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. топла вода
1/3 ч,ч, топло прясно мляко
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. меко масло
1 с.л. суха мая
за плънката:
250 гр сварен червен боб
1/2 връзка магданоз
1/4 глава лук
3 с.л. галета
сол
оцет
олио
Приготвяне:
Замесваме тесто от горепосочените продукти. Важно е да го месим поне 20 минути, за да стане гладко и еластично. Готовото тесто оставяме да почине за 30 минути...
През това време правим плънката, като намачкаме сварения боб. Към него прибавяме нарязаните на ситно лук и магданоз. Овкусяваме със сол, олио и оцет на вкус и разбъркваме. Накрая слагаме и галетата. От получената смес правим топчета с големината на орех. Започваме да оформяме питките. Първо разделяме тестото на 12 топки. Взимаме една топка тесто и я разтегляме с ръце. В средата на тестото слагаме 1 топче от бобената смес.
Издърпваме краищата на тестото нагоре и прищипваме с пръсти. Обръщаме с прищипаната част надолу и сплескваме с ръка. Правим 4-5 разреза с нож. Подреждаме ги в намазана с масло тава. Печем на 175 градуса за 15 минути. Могат да се консумират, както топли - така и студени.
Това е моята сполучлива рецепта!!! Станаха много вкусни
Само че аз вместо суха мая използвах кубче- половината и малко повече оставих да втасва към 1час и след като ги оформих още 20мин.
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Пет 6 Ное - 20:37
Кимчи палачинки
Продукти:
Кимчи, лук, сол, захар, брашно, масло от гроздови семки (олио)
Приготвяне:
1. В купа, поставете 1 чаша нарязано кимчи, 3 с.л. сок от кимчито, 2 с. л. нарязан лук, ½ ч.л. сол, ½ ч.л. захар, ½ чаша брашно и ¼ чаша вода и смесете добре с лъжица. Аз пасирах всичко в блендер за да стане гладка сместа, но в оригиналната рецепта продуктите са нарязани.
2. Сложете в тиган с незалепващо покритие 2 с.л. масло от гроздови семки (олио) на средно загрят котлон.
3. Сместа се поставя в тигана и се разпределя тънко и равномерно с лъжица.
4. Пържи се 1 - 1½ мин. докато станат златисто-кафява и хрупкава.
5. Обърнете я от другата страна с помощта на шпатула.
6. Намалете котлона и пържете още 1½ минути.
7. Обръща се още веднъж и се пържи още 30 секунди, преди да я прехвърлите в чиния за сервиране.
* Съвет: Сервирайте топла или изстинала и нарязана на хапка.
Много ми хареса, добре се получи Опитайте и вие!
Продукти:
Кимчи, лук, сол, захар, брашно, масло от гроздови семки (олио)
Приготвяне:
1. В купа, поставете 1 чаша нарязано кимчи, 3 с.л. сок от кимчито, 2 с. л. нарязан лук, ½ ч.л. сол, ½ ч.л. захар, ½ чаша брашно и ¼ чаша вода и смесете добре с лъжица. Аз пасирах всичко в блендер за да стане гладка сместа, но в оригиналната рецепта продуктите са нарязани.
2. Сложете в тиган с незалепващо покритие 2 с.л. масло от гроздови семки (олио) на средно загрят котлон.
3. Сместа се поставя в тигана и се разпределя тънко и равномерно с лъжица.
4. Пържи се 1 - 1½ мин. докато станат златисто-кафява и хрупкава.
5. Обърнете я от другата страна с помощта на шпатула.
6. Намалете котлона и пържете още 1½ минути.
7. Обръща се още веднъж и се пържи още 30 секунди, преди да я прехвърлите в чиния за сервиране.
* Съвет: Сервирайте топла или изстинала и нарязана на хапка.
Много ми хареса, добре се получи Опитайте и вие!
Страница 2 от 2 • 1, 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите