Кухнята на "The stupid dreams"
+2
didkapan
danko11
6 posters
Страница 1 от 2 • 1, 2
Кухнята на "The stupid dreams"
Чет 13 Окт - 14:22
Тук пишете всякакви сполучливи рецепти било то сладки или солени.
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Чет 13 Окт - 16:41
Току-що си направих едно ястие сега ще ви кажа рецептата.
Само не ме критикувайте, защото сам си я измислих.
500 грама свинско месо
Две червени чушки
Две зелени чушки
Една по-голяма глава кромид лук
Един морков
50 грама краве масло
Олио
2-3 супени лъжици Соев сос
100 грама червено вино
дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета. Нарязват се чушките, лукът и морковите.
Пържи се първо месото в олио до зачервяване и се изважда от тигана.
След това в същия тиган слагате нарязаните зеленчуци като добавяте и маслото.
И пържите докато не омекнат. След като омекнат се добавя соевия сос и месото продължавате да ги пържите една две минути. След това слагате виното и дафиновия лист и задушавате за няколко минути и ястието е готово.
Бон апети!!!
Само не ме критикувайте, защото сам си я измислих.
500 грама свинско месо
Две червени чушки
Две зелени чушки
Една по-голяма глава кромид лук
Един морков
50 грама краве масло
Олио
2-3 супени лъжици Соев сос
100 грама червено вино
дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета. Нарязват се чушките, лукът и морковите.
Пържи се първо месото в олио до зачервяване и се изважда от тигана.
След това в същия тиган слагате нарязаните зеленчуци като добавяте и маслото.
И пържите докато не омекнат. След като омекнат се добавя соевия сос и месото продължавате да ги пържите една две минути. След това слагате виното и дафиновия лист и задушавате за няколко минути и ястието е готово.
Бон апети!!!
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Съб 12 Ное - 22:02
Рамен
Ramen (ラーメン ? , IPA: [ɽa ː meɴ] ) е японска юфка ястие. Тя се състои от китайски стил юфка пшеница , служил в бульон от месо или риба, често са овкусени със соев сос или мисо и използва гарнитурата като нарязани на парчета свинско ( チャーシュー, chāshū? ), сушени морски 海苔, нори), kamaboko , зелен лук , и от време на време царевица
Продукти:
1 пакет РАМЕН (спагети)
обезкостена пилешка гърда
1 пиперка
1 глава нарязан лук (кромид)
3/4 пилешки бульон
3 лъжици соев сос
2 ч.ч. вода
1 яйце (сварено)
Начин на приготвяне:
Пилешката гърда, водата,бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути.След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите).
В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат.
Бульонът и спагетите се слагат в чиния.
С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява.
Малко плагиатствах, но я взех от anna_sima1
Ramen (ラーメン ? , IPA: [ɽa ː meɴ] ) е японска юфка ястие. Тя се състои от китайски стил юфка пшеница , служил в бульон от месо или риба, често са овкусени със соев сос или мисо и използва гарнитурата като нарязани на парчета свинско ( チャーシュー, chāshū? ), сушени морски 海苔, нори), kamaboko , зелен лук , и от време на време царевица
Продукти:
1 пакет РАМЕН (спагети)
обезкостена пилешка гърда
1 пиперка
1 глава нарязан лук (кромид)
3/4 пилешки бульон
3 лъжици соев сос
2 ч.ч. вода
1 яйце (сварено)
Начин на приготвяне:
Пилешката гърда, водата,бульона и соса се слагат в тиган на 100 градуса за 7 минути.След това пилешкото месо се изважда от водата и се слага рамена (спагетите).
В друг тиган се слагат останалите продукти и се пържат.
Бульонът и спагетите се слагат в чиния.
С месото, яйцето и пържените зеленчуци се украсява.
Малко плагиатствах, но я взех от anna_sima1
- didkapanмастър в преводите
- Брой мнения : 16
Дата на присъединяване : 09.09.2011
Местожителство : Варна
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 13 Ное - 17:02
Данко, гледам че само ти пишеш тук и реших и аз да се запиша, че в последно време ме е хванала готварската страст, и не знам колко ще ме държи.
Ще ви напиша гарнитурата, която правим в нашето семейство към азиатските манджи (най-често към пилешките пържоли по тайвански, но за тази рецепта друг път ). Такааа ще нарека тази гарнитура:
Черните спагети по азиатски на didkapan
Продукти:
рамен - 2-3-4 пакетчета зависи колко човека сте (това може да се замени с оризови спагети или жълти китайски тай-спагети)
соев сос
мазнина за пържене
Приготвяне:
Сварявате спагетите по указанията, изцеждате ги добре и ги прехвърляте в дълбок тиган със загрятата мазнина. Поливате соев сос на вкус (но не прекалявайте иначе ще станат горчиви), обърквате добре и готово. Може да се импровизира и да се добави китайски микс от зеленчуци (продават замразени в супермаркетите), да се сложат различни зеленчуци -моркови, гъби..., скариди, месо... зависи какво имате, ние ги предпочитаме чисти.
Да ви е сладко!
Ще ви напиша гарнитурата, която правим в нашето семейство към азиатските манджи (най-често към пилешките пържоли по тайвански, но за тази рецепта друг път ). Такааа ще нарека тази гарнитура:
Черните спагети по азиатски на didkapan
Продукти:
рамен - 2-3-4 пакетчета зависи колко човека сте (това може да се замени с оризови спагети или жълти китайски тай-спагети)
соев сос
мазнина за пържене
Приготвяне:
Сварявате спагетите по указанията, изцеждате ги добре и ги прехвърляте в дълбок тиган със загрятата мазнина. Поливате соев сос на вкус (но не прекалявайте иначе ще станат горчиви), обърквате добре и готово. Може да се импровизира и да се добави китайски микс от зеленчуци (продават замразени в супермаркетите), да се сложат различни зеленчуци -моркови, гъби..., скариди, месо... зависи какво имате, ние ги предпочитаме чисти.
Да ви е сладко!
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 13 Ное - 17:18
Ще я пробвам поне с приготвянето спагетите съм добър.
- mira71мастър в преводите
- Брой мнения : 24
Дата на присъединяване : 17.09.2011
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Пон 14 Ное - 3:12
олеле, аз съм със слабо сърце и съм голям чревоугодник... ако редовно посещавам тази рубрика, скоро мога да умра от преяждане
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Чет 7 Фев - 21:56
Пикантни картофи по корейски
Пикантни картофи по корейски
Продукти
- Продукти за Пикантни картофи по корейски
- картофи - 1 кг
- чесън - 2–3 скилидки счукан
- сол
- оцет
- соев сос
- кориандър
- черен пипер
- червен пипер - лют
Начин на приготовление
- Сложете вода на котлона да кипне със сол и оцет. През това време обелете картофите и ги настържете на тънки пръчици на ренде.
-
Измийте ги под течаща вода, докато водата стане абсолютно бистра.
Сипете картофите в заврялата вода и след 4 минути, ги облейте със
студена вода. Отцедете.
- Оваляйте картофите в
соев сос, смленич кориандър черен пипер и лют червен пипер на око.
Загрейте фритюрника и изпържете картофите за няколко минути в сгорещена
мазнина. Отлично се съчетават с бира.
Утре ще кажа резултата.
Пикантни картофи по корейски
Продукти
- Продукти за Пикантни картофи по корейски
- картофи - 1 кг
- чесън - 2–3 скилидки счукан
- сол
- оцет
- соев сос
- кориандър
- черен пипер
- червен пипер - лют
Начин на приготовление
- Сложете вода на котлона да кипне със сол и оцет. През това време обелете картофите и ги настържете на тънки пръчици на ренде.
-
Измийте ги под течаща вода, докато водата стане абсолютно бистра.
Сипете картофите в заврялата вода и след 4 минути, ги облейте със
студена вода. Отцедете.
- Оваляйте картофите в
соев сос, смленич кориандър черен пипер и лют червен пипер на око.
Загрейте фритюрника и изпържете картофите за няколко минути в сгорещена
мазнина. Отлично се съчетават с бира.
Утре ще кажа резултата.
_________________
Щастието се състои в
доброто здраве и в късата памет.
- rdmnопитен преводач
- Брой мнения : 645
Дата на присъединяване : 31.12.2011
Години : 49
Местожителство : София
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Нед 17 Фев - 14:39
Аз лично, чакам отговора на Данко за пържените картофки как са се получили.
А моя милост днес приготви омурайс. И съвсем нескромно да си кажа - беше сууупер.
Сега да кажа нещата от практична /изпитана/ гледна точка.
Водих се по тази рецепта:
Рецепта
Така... Значи ние сме 5,5 души (0,5 е малката, та за нея беше мъничък* омурайса).
Продуктите, които ползвах са слените:
130 гр. пилешки гърди без кожа. - отидоха ми около 400гр общо.
1 скилидка чесън - по 1 на двойна порция, значи 3 скилидки.
¼ лук, - съответно за моите порции ок. 3 глави - средно големи.
50 грама пресни гъби - значи, гъбите, които купих не бяха много едри и слагах по две в (двойна) порция. Съответно... 6 броя? Да. точно толкова. Аз бях купила 300 гр, та доста ми останаха, те са леки.
1 супена лъжица вино - хаха, с винцето не скромничих. Признавам си - сместа ми се видя сухичка и сложих по 2 суп.лъж. домашно винце.
200 гр. консервирани домати - Ами толкова горе-долу на двойна порция. Отиде ми един буркан от 600гр за всичко.
1 супена лъжица кетчуп - аз го ползвах за заливка отгоре. Вътре не съм слагала.
½ бульон кубчета (2,8 унции) -Ако имате домашен чудесно. Понеже съм с предубеждение към всичко, що е полуготово предпочетох да си сложа от моя, замразен бульон. По една суп. лъжица в порция.
1 дафинов лист - да знаете, че се вади преди сервиране. Аз забравих първия път, но не попитах на кой се е паднал. Никой не се оплака.
30 мл. грах замразен - по една каф. чаша за двойна порция. Бях взела от този замразения, който е в разфасовки по 400гр. и ми остана.
зехтин, сол, черен пипер - зехтина се слага по една лъжица при пържене на сместа, и после на яйцата. Направи ми впечатление, че се соли не наведнъж, а по малко при смесване на продуктите..
280 гр. ориз, варен в по-малко от обичайното количество вода. Е с ориза се изложих. Сварих си едно кило (да има...). Та отиде ми горе долу половината, а останалото ще го мисля.
4 яйца - пържат се две по две.
2 ч.л.. сметана - взехме си кутия течна за готвене и по 1 ч. лъж. в две яйца слагах.
Водите се по рецептата за последователността.
Всъщност рецептата е супер лесна, дори за претенция като мен, която готви за много хора и избягва заврънкулките. Не е много скъпо - месцето е с най-голяма себестойност. Затова така подробно разказвам от кое колко е отишло, за да си направи всеки сметка.
Ястието е много вкусно, засищащо и си мисля, че е един чудесен неделен обяд. Моите хора се бяха събрали и ме зяпаха в ръцете постоянно, но когато им го сервирах като на картинката, децата заподскачаха от възторг. Въобще - голям ефект за тях, а за мен радостта беше двойна - стана по-лесно и бързо отколкото си мислех.
Опитайте и вие, и споделете мнение.
*Под "мъничък" авторката разбира с големината на нормална, но по-дебела, палачинка.
А моя милост днес приготви омурайс. И съвсем нескромно да си кажа - беше сууупер.
Сега да кажа нещата от практична /изпитана/ гледна точка.
Водих се по тази рецепта:
Рецепта
Така... Значи ние сме 5,5 души (0,5 е малката, та за нея беше мъничък* омурайса).
Продуктите, които ползвах са слените:
130 гр. пилешки гърди без кожа. - отидоха ми около 400гр общо.
1 скилидка чесън - по 1 на двойна порция, значи 3 скилидки.
¼ лук, - съответно за моите порции ок. 3 глави - средно големи.
50 грама пресни гъби - значи, гъбите, които купих не бяха много едри и слагах по две в (двойна) порция. Съответно... 6 броя? Да. точно толкова. Аз бях купила 300 гр, та доста ми останаха, те са леки.
1 супена лъжица вино - хаха, с винцето не скромничих. Признавам си - сместа ми се видя сухичка и сложих по 2 суп.лъж. домашно винце.
200 гр. консервирани домати - Ами толкова горе-долу на двойна порция. Отиде ми един буркан от 600гр за всичко.
1 супена лъжица кетчуп - аз го ползвах за заливка отгоре. Вътре не съм слагала.
½ бульон кубчета (2,8 унции) -Ако имате домашен чудесно. Понеже съм с предубеждение към всичко, що е полуготово предпочетох да си сложа от моя, замразен бульон. По една суп. лъжица в порция.
1 дафинов лист - да знаете, че се вади преди сервиране. Аз забравих първия път, но не попитах на кой се е паднал. Никой не се оплака.
30 мл. грах замразен - по една каф. чаша за двойна порция. Бях взела от този замразения, който е в разфасовки по 400гр. и ми остана.
зехтин, сол, черен пипер - зехтина се слага по една лъжица при пържене на сместа, и после на яйцата. Направи ми впечатление, че се соли не наведнъж, а по малко при смесване на продуктите..
280 гр. ориз, варен в по-малко от обичайното количество вода. Е с ориза се изложих. Сварих си едно кило (да има...). Та отиде ми горе долу половината, а останалото ще го мисля.
4 яйца - пържат се две по две.
2 ч.л.. сметана - взехме си кутия течна за готвене и по 1 ч. лъж. в две яйца слагах.
Водите се по рецептата за последователността.
Всъщност рецептата е супер лесна, дори за претенция като мен, която готви за много хора и избягва заврънкулките. Не е много скъпо - месцето е с най-голяма себестойност. Затова така подробно разказвам от кое колко е отишло, за да си направи всеки сметка.
Ястието е много вкусно, засищащо и си мисля, че е един чудесен неделен обяд. Моите хора се бяха събрали и ме зяпаха в ръцете постоянно, но когато им го сервирах като на картинката, децата заподскачаха от възторг. Въобще - голям ефект за тях, а за мен радостта беше двойна - стана по-лесно и бързо отколкото си мислех.
Опитайте и вие, и споделете мнение.
*Под "мъничък" авторката разбира с големината на нормална, но по-дебела, палачинка.
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Съб 20 Сеп - 0:27
Бибимбап
Необходими продукти:
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус
Ето и линк към клипчето за приготвяне на бибимбап: тук
Необходими продукти:
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус
Ето и линк към клипчето за приготвяне на бибимбап: тук
Re: Кухнята на "The stupid dreams"
Съб 20 Сеп - 0:34
Китайски сладки
Необходими продукти:
5 яйца
150 г захар
1/8 ч. л. сол
170 г брашно
3 с. л. газирана вода
олио за намазване
Ето и линк към клипчето за приготвяне на китайски сладки: тук
_________________
Щастието се състои в
доброто здраве и в късата памет.
Страница 1 от 2 • 1, 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите