SD TEAM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
Display results as :
Advanced Search
Latest topics
Sweet Home Season 3 (2024)Yesterday at 19:01ilina
Doctor Slump (2024)Вто 11 Юни - 18:33ees
Tell me that you love me (2023)Вто 11 Юни - 18:29ees
Tell me that you love me (2023)Вто 11 Юни - 12:06AniTo
Mask (2015)Пет 7 Юни - 18:36zezata
The Auditors (2024)Сря 5 Юни - 23:46ilina
The Rooftop Prince (2012)Сря 5 Юни - 15:51AniTo
Alice (2020)Сря 5 Юни - 15:31AniTo
Sisyphus: The Myth (2021)Сря 5 Юни - 15:04AniTo
Намерете ни в:

Go down
lukreciana
lukreciana
опитен преводач
опитен преводач
Брой мнения : 1381
Дата на присъединяване : 09.09.2011

РЕЙЛИЗИ НА ФИЛМИТЕ Empty РЕЙЛИЗИ НА ФИЛМИТЕ

Съб 2 Юни - 21:58
Message reputation : 100% (1 vote)

ДОКАТО СЕ РОВЕХ ТОВА ОТКРИХ, МАЛКО Е СТАРО, МА МОЖЕ ДА Е НА НЯКОЙ ОТ ПОЛЗА.

Какво означават абревиатурите в имената на релийзите, най-често използваните съкращения:CAM -
Този релийз е сниман в киносалон с обикновена камера и се чува много шум от публиката. Отличава се с лошо качество на картина и начуваемо качество на звука


TELESYNC (TS) -
Видеото е снимано отново в киносалон, но със много скъпа камера. Звукът е взет от друг източник и не се чуват звуци от публиката. Качеството на картината е сравнително лошо, а качеството на звука е горе-долу добро


TELECINЕ (TC) -
Видеото се получава чрез заснемане на кино лентата. Но има няколко начина за нейното обработване. Най-често чрез сваляне на видеото на видео касета и след това генериране в цифров формат. Качеството на картината и звука са доста добри.


VHSRip -
Рип от някаква промоционална или пробна видео касета, пусната от производителя на филма. Качеството е близко до това на TELECINE-а


SCREENER (SCR) -
Релийзите се записват от DVD-та или видео касети, дадени на кино критици, за да ги цензурират. Качеството на картината и звука са много добри, но по някое време може да се появят съобщения за запазени права и т.н.


DVDSCREENER (DVDSCR) -
Същото като SCREENER, но направено от официално издадено DVD. Качеството на звука и картината е много добро. Обикновено, в някой от ъглите на видеото се вижда знакът на фирмата прооизводител.


DVDRip -
Рип на официално издадено DVD. Качеството също е много добро - най-доброто за XviD/DivX формата.


SUBBED -
Запис с вградени субтитри. Обикновено те са малки и почти не се виждат.


TVRip -
Запис от телевизията с тунер, по време на излъчването. Качеството не е много добро.


PDTV -
Запис от телевизията, извлечен от цифров поток чрез DVB карта. Качеството е малко по-добро от TVRip


HDTV -
Директен запис от цифров източник. Качеството е отлично!


PROPER -
Това понятие може да се обясни доста трудно, затова ще ви го обясня с пример. Приемаме, че на сцената е излязъл TS релийз на някой филм. Но някоя друга релийз група е направила също TS, но с малко по-добро качество. Тогава тя поставя в името на релийза PROPER, за да се знае, че той е с по-добро качество. Причината за това обикновено е упомената в nfo-то.


LIMITED -
Филм с ограничено прожектиране, в не повече от 300 киносалона.


STV -
Филм, който не е бил пускам по кината. Директно е издаден на DVD/VHS.


REPACK -
Ако релийз групата е направила лош релийз, тя пуска REPACK издание с по-добро качество.


DUPE -
Дубликат. Релийз с абсолютно същото качество като предишният излязъл


INTERNAL -
Такива издания се правят по-няколко причини. Известните релийз групи правят много INTERNAL издания, след като те нямат да бъдат маркирани като DUPE. Също така издания с лошо качество биват маркирани така, за да не намалят престижа на групата или заради голямото количеството от вече направени рипове. INTERNAL релийзите обикновенно са достъпни на сайтовете на групите, но не могат да бъдат обменяни с други сайтове, без заявка до админа. Понякога, макар и рядко, някой групи пускат филма само за техни членове. Тогава това е различен контекст на стандартното определение.


NUKED -
Баннат, забранен. Причините един релийз да бъде маркиран като NUKED са много. Най-честите причини са: липса на звук за известно време, срив в картината за няколко минути, грешка при архивирането на торента (един от архивите е по-малък от останалите). При случаи като последния, обикновено релийз групата пуска FIX или директно FIX-натата версия... С две думи - релийзът е прецакан.


WS и FS -
WS е съкращения от Widescreen, което означава широкоекранен. При WS релийзите широчината към височината на картината се отнасят тъй както 16 : 9
FS е съкращения от Fullscreen, което означава "на цял екран". При FS релийзите широчината към височината на картината се отнасят тъй както 4 : 3


DivX Re-Enc -
Преенкоднат запис с по-малък обем (200-300MB), направен от друг DivX/XviD с по-високо качество. Не се препоръчват за сваляне, освен с цел информативен преглед на даден филм.


Asian Silvers -
Това са филми, доставени контрабандно и понякога биват пускани от групите, за да ги представят като собствени. Te са евтини и лесно достъпни в много страни, което e причината толкова много от тях да съществуват в момента на сцената, основно от малки групи, които не просъществуват по-дълго от няколко издания. PDVD – това са същите издания качени на ДВД и принципно с малко по-добро качество от силвърите.


Watermarks -
Много от филмите идват от Asian Silvers/PDVD и биват маркирани от хората, отговорни за тях. Обикновено със инициали или воден знак в някой от ъглите.

avatar
kiroskalata
потребител
потребител
Брой мнения : 1
Дата на присъединяване : 30.08.2022

РЕЙЛИЗИ НА ФИЛМИТЕ Empty Re: РЕЙЛИЗИ НА ФИЛМИТЕ

Вто 13 Сеп - 20:48
Девойче, липсват новите, а пък старите вече не се използват почти.
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите