- Камимладши преводач
- Брой мнения : 485
Дата на присъединяване : 12.12.2013
Години : 34
Местожителство : Трявна
Hanako to Anne (2014)
Сря 21 Сеп - 21:53
Име: 花子とアン, Hanako and Anne
Формат: Рензоку
Жанр: Драма
Епизоди: 156
Времетраене: 15 минути
Телевизия: NHK
Оригинална творба: Мураока Ери
Сценарист: Наказоно Михо
Режисьор: Янагава Цуйоши, Мацура Зеноске, Адачи Моджиро
Участват:
Йошитака Юрико – Андо Хана / Мураока Ханако
Ихара Цуйоши – Андо Кипей
Мурои Шигеру – Андо Фуджи
Ишибаши Ренджи – Андо Шузо
Каку Кенто – Андо Йошитаро
Куроки Хару – Андо Каю
Цучия Тао – Андо Момо
Кубота Масатака – Киба Томоичи
Мацумото Акико – Киба Рен
Асада Миюко – Моги Норико
Томосака Рие – Фукуяма Таки
Таканиши Рин – Дайго Аяко
Сузуки Рюхей – Мураока Ейджи
Накама Юкие – Хаяма Ренко
Резюме: Hanako to Anne е 90-тата асадора (сутрешна драма) на телевизия NHK. Разказва за живота на Мураока Ханако, която първа превежда романа на Луси Мод Монтгомъри „Ан от зелените покриви“.
Лично мнение: Наистина е било ужасно да си беден в онези времена (не че и сега не е). Всички те тъпчат, законите са били на страната на богатите, каквото те кажат това ще става. Налагало се е дори децата да работят за да могат да си осигурят прехраната. На онези хлапета, които обиждаха малката Хана им трябва по един здрав пердах, че да се научат да не обиждат така. Не е като тя да е искала да се роди бедна. Но как й светнаха очичките само като видя книгата. Заедно с нея и аз се зарадвах (и аз като нея обожавам книгите). Много малко радости са имали бедните едно време. Много хубаво показаха Хана, която от малка трябва да се грижи за дома, за по-малките деца, докато родителите са на полето. Как децата ходят с по-малките си братя/сестри на училище. Но умрях да се хиля, когато тя казваше "Не ми казвай Хана. Викай ми Ханако". Момиче с характер.
Лично мнение: Наистина е било ужасно да си беден в онези времена (не че и сега не е). Всички те тъпчат, законите са били на страната на богатите, каквото те кажат това ще става. Налагало се е дори децата да работят за да могат да си осигурят прехраната. На онези хлапета, които обиждаха малката Хана им трябва по един здрав пердах, че да се научат да не обиждат така. Не е като тя да е искала да се роди бедна. Но как й светнаха очичките само като видя книгата. Заедно с нея и аз се зарадвах (и аз като нея обожавам книгите). Много малко радости са имали бедните едно време. Много хубаво показаха Хана, която от малка трябва да се грижи за дома, за по-малките деца, докато родителите са на полето. Как децата ходят с по-малките си братя/сестри на училище. Но умрях да се хиля, когато тя казваше "Не ми казвай Хана. Викай ми Ханако". Момиче с характер.